Vælg en side

Invisalign teknologi gør det muligt at rette tænder uden disse metalskinner (kaldet togskinner) i behandling af tandregulering. Invisalign er en usynlig bøjle, hvilket gør det attraktivt for patienten at gå til bøjletandlæge, som tilbyder Invisalign. Invisalign teknologi bruger en række klare, aftagelige justeringer til gradvist at rette tænder uden metal eller stålledninger. Teknologien er human, fordi den i høj grad appellerer til mennesket, da det et flottere tandregulering end disse togskinner.

Invisalign teknologi der bruges af tandlæge i menneske hænder

Ydermere er det lettere at børste tænder med Invisalign, hvilket i sig selv måske er et af de vigtigste aspekter. Der sætter sig ikke madrester på samme måde som der gør med togskinner. Det synes vi hos Designing Human Technologies er værd at tage med i forhold til denne teknologi.

Hvordan fungerer Invisalign?

Invisalign benytter en moderne tilgang til at rette tænder ved hjælp af en særligt skræddersyet serie af alignere oprettet til dig som patient og kun dig. Disse align bakker eller bøjler er lavet af glat, behagelig og praktisk talt usynlig plastik. Disse plastikbøjler bærer du over dine tænder.

At bære alignerne vil løbende, gradvist og forsigtigt flytte tænderne på plads, baseret på de nøjagtige mål som din specialiserede tandlæge planlægger for dig. Der er ingen metalbeslag der kan fastgøres og heller ingen ledninger til spænding. Du springer bare ind i et nyt sæt alignere cirka hver anden uge, indtil din behandling er afsluttet. Det er på den måde en forholdsvis hurtig proces. Du får et stort smil med meget lidt indblanding i din dagligdag. Den bedste del ved hele processen er, at de fleste mennesker ikke engang ved, at du foretager tandregulering af dine tænder, og du kan rense dine tænder med tandtråd, samt børste tænder ordentligt.

Hvad er de primære fordele ved Invisalign?

Invisalign er klart, gennemsigtigt og usynligt. Du kan på denne måde rette dine tænder uden at nogen ved det.

Invisalign kan fjernes. I modsætning til togskinnerne, kan du spise og drikke, hvad du vil under behandlingen med Invisalign. Du kan også børste dine tænder og bruge tandtråd normalt for at opretholde den gode mundhygiejne. Dette er super vigtigt, fordi du ellers kan ende med at få ekstremt dårlig ånde på grund af infektioner som samtidig skader og giver huller i tænderne.

Invisalign er behageligt. Der er ingen metalbeslag eller ledninger, som med metaltogskinnerne kan forårsage mundirritation, og intet metal eller ledninger betyder, at du tilbringer mindre tid i tandlægestolen med at få justeringer.

Invisalign giver dig muligheden for at se din egen virtuelle behandlingsplan, før du starter på behandlingen – på den måde kan du se, hvordan dine rette tænder vil se ud, når din behandling er afsluttet.

Pris på Invisalign varierer fra tandsæt til tandsæt, men denne pris kan bides over via finansiering, hvilket er værd at overveje. Så får du det tandsæt du gerne vil have resten af livet så hurtigt som muligt.

Hvad er alignerne eller tandbøjlerne lavet af?

Aligners er lavet af klar, stærk plastik af en særlig medicinsk kvalitet, der praktisk talt er usynlig, når den bæres.

Hvordan ser bøjlerne alignere ud?

Alignere er tydelige og ligner tandblegningsbakker, men er skræddersyede til at få en væsentligt bedre pasform til at bevæge tænder. Nogle tandlæger og specialtandlæger har omtalt dem som “kontaktlinser til tænder.”

Er Invisalign teknologi en ny måde at rette tænder på?

I årevis har tandlæger og specialtandlæger anvendt disse aftagelige apparater til begrænset behandling. I dag behandler Invisalign med anvendelse af computerteknologi og specialfremstilling en bredere række sager med væsentligt større præcision.

Hvor gammel er virksomheden?

Align Technology, Inc., er det firma, der fremstiller Invisalign, og blev grundlagt i år 1997.

Hvor gammel er Invisalign teknologi?

I 1945 da dr. H.D. Kesling så for sig, at en skønne dags fremtidig moderne teknologi ville gøre det muligt at bruge en række tandpositionører til at fremstille en slags bevægelser, der kræves til omfattende ortodontisk behandling. Idéerne kan siges at de dengang var holdbare ud fra den virkelighed vi ser i dag.

Teknologisk fremgang og udvikling gjorde visionen til virkelighed. Ved hjælp af avanceret computerteknologi kan Invisalign generere en serie af tilpassede klare apparater, kaldet “aligners.”, som er en slag bøjler. Hver aligner bæres sekventielt af patienten for at frembringe omfattende tandbevægelser i både øverste og nedre bue.

Hvor mange patienter behandles med Invisalign i verden?

Over hele verden er over 500.000 patienter blevet behandlet med Invisalign. Antallet vokser dagligt. Det må siges af være anerkendt.

Har læger brug for særlig uddannelse for at bruge Invisalign tandregulering?

Mens Invisalign kan bruges med stort set enhver behandlingsfilosofi, er der behov for særlig specifik træning og uddannelse. Alle tandlæger og specialtandlæger, der er interesseret i at behandle patienter med Invisalign, skal deltage i uddannelse, før sager kan accepteres fra deres kontor. Næsten 30.000 tandlæger og specialtandlæger over hele verden er blevet certificeret til at bruge teknologien Invisalign.

Hvordan foretager Invisalign effektiv tandregulering for dine tænder?

Ligesom buetråde og fastgøringspunkterne til disse er en del af tandreguleringen for togskinnebøjlen, så flytter Invisalign-justeringerne dine tænder gennem den nøje gennemtænkte placering af kontrolleret kraft på tænderne. Den største forskel er, at Invisalign ikke kun styrer kræfter, men også styrer tidspunktet for kraftpåføringen.

Flere trin med Invisalign tandregulering

På hvert trin får kun visse tænder lov til at bevæge sig, og disse bevægelser bestemmes af den ortodontiske behandlingsplan for det pågældende trin. Dette resulterer i et effektivt kraftleveringssystem.

Har FDA godkent Invisalign i USA?

Invisalign bøjler er klassificeret som klasse II medicinsk udstyr af FDA. Align Technology har haft den nødvendige 510K godkendelse fra FDA siden 1998 for at kunne sælge og markedsføre Invisalign systemer.

Dermed er produktet / behandlingen testet godt igennem før vi har godkendt systemet i Danmark, hvilket kan anses som yderst positivt.

Bor du i nærheden af Hvidovre som jeg selv? Så kan du komme til tandlæge i Hvidovre og få Invisalignbehandling til en fornuftig pris.

Hvad er Invisalign Express?

Invisalign Express er en ortodontisk behandling, der er designet til at rette de milde ortodontiske problemer såsom mindre trængsel og afstand. Da fremgangsmåden kun er designet til milde problemer, er behandlingstiden generelt mindre end seks måneder. Spørg din Invisalign-certificeret læge for mere information om denne nye behandling.

For mere information, besøg Invisaligns websted.

Tak fordi du læser med hos Designing Human Technologies. Vi håber du kan se, hvorfor mennesket er i fokus via disse teknologier.