Vælg en side

Mens purister på hver side af brystet måske er uenige, er der et medfødt og vedvarende stormløst forhold mellem kunst og teknologi. Ligesom kunstentusiaster altid har demonstreret en forsigtig fornemmelse af kynisme over for brugen af ​​moderne teknologier; de inden for innovation foretrækker at behandle faktisk snarere end subjektive synspunkter og meninger.

Fakta antyder, at dette forhold stort set ikke kan bestrides, selvom det er blevet endnu stærkere, efterhånden som det er fortsat med at udvikle sig. For at forstå dette yderligere skal du kun se på, hvordan næsten al gengivelse og visuel kunst understøttes af avanceret teknologi i moderne tid, mens det faktum, at vores liv i stigende grad samles i teknologi, skaber fascinerende og forskelligartede emner for aktuelle kunstnere.

Hos Designing Human Technologies er vi begejstrede for, hvordan perspektivet på teknologi og kunst mødes

Teknologi nyder fortsat et ubehageligt tæt forhold til kunsten

Kunst og teknologi rundt om i verden – Vores øgede besættelse og afhængighed af teknologi har skabt vidunderlig inspiration for moderne kunstnere overalt i verden, som igen har genherget forholdet mellem kunst og teknologi. Dette har været afspejlet i en række nye banebrydende udstillinger, der er blevet afholdt siden 2014, som ofte er inspireret af regeringsinitiativer og øget samarbejde mellem offentlige sektorgrupper og kunstnere.

Dette vil komme på hovedet i sommer, med Barbican i London, der lancerer en “Digital Revolution” -udstilling, der hylder kunstnerens lidenskab for teknologi i alle sine forskellige former. Tate Gallery interesserer sig også for dette forhold, da det for nylig annoncerede en shortlist til IK-prisen, der belønner fusionen af ​​kreativitet og digital kunst. Dette fortsætter en tendens, der først blev etableret i Amerika, hvor The New Museum i NYC og LSA County Museum of Art begge har åbnet nye laboratorier for kunst og teknologi i et forsøg på at skabe mere forskelligartet samarbejde.

Fremkomsten af ​​multimediekunst og helt nye genrer

Når dette fortsætter, ser vi to primære udviklinger dukke op som et resultat. For det første er kunstentusiaster i stand til at nyde en stadig større og forskelligartet række genrer, der hver især bringer klassiske kunstprincipper til live med moderne, teknologidrevne teknikker. Tag for eksempel multimediekunst, som er legemliggjort af pionerer som Tiff McGinnis (også Grande Dame) og styrer blænding og intriger på lige fod.

I denne henseende har vi det, der uden tvivl er den sidste fase i udviklingen af ​​kunst og teknologi som tilsluttede enheder.

Fra blot at lette forfining af moderne kunst fungerer teknologien nu som en nøgleindflydelse, der driver, former og inspirerer nutidig arbejde. Mange nye kunstgenrer smelter også sammen med de grundlæggende teknologiprincipper ved at bruge moderne teknikker til at skabe værker, der virkelig reflekterer deres tid.

Når det drejer sig om kærlighedsforhold, er dette en, der vil fortsætte med at vokse tæt på, når tiden skrider frem.

Tak fordi du læser med på Designing Human Technologies.